Poslední květnová neděle 25. 5. slibuje na kolonádě v Mercandinových sadech v Klatovech skvělé odpoledne. Od 14 do 18 hodin se zde dozvíte spoustu zajímavých informací o zahradách a zahradničení, s Tomášem Trejbalem si můžete popovídat o přírodních zahradách nebo ekologickém pěstování.
Přijďte k nám v pondělí 16. června v 18:00 hod. na přednášku Mgr. Karolíny Sedláčkové (učitelka Střední průmyslové školy, Klatovy), na které se dozvíte o její studijní cestě do Francie, při které měla možnost navštívit jaderný fúzní reaktor ITER. Přednáška je určena široké laické veřejnosti, předchozí znalosti fyziky či chemie nutné nejsou.
Do letošního ročníku soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje se přihlásilo 43 výrobců se 156 produkty. O toto prestižní ocenění udílené Ministerstvem zemědělství mohou usilovat malé a střední podniky, které vyrábějí kvalitní potraviny s původem v daném kraji.
Tenkrát na Klatovsku hodně pršelo... to je název přednášky historika Jana Jiráka, na kterou Vás srdečně zveme. Uskuteční se v pondělí 19. května od 18:00 hod. ve Vzdělávacím centru Úhlava, o. p. s. v Klatovech.
Zveme Vás na další besedu se zajímavým hostem, tentokrát s ing. Radkem Čermákem, která se uskuteční ve čtvrtek 24. dubna od 18:00 hod. ve Vzdělávacím centru Úhlava, o. p. s., v Klatovech.
Studenti dvou českých a jedné bavorské odborné školy se v úterý 1. dubna a následně i v pondělí 12. května sešli na Střední průmyslové škole v Klatovech, aby se zúčastnili vzdělávacího programu zaměřeného na elektrotechniku.
Přijďte se inspirovat na setkání Tematické pracovní skupiny Celostátní sítě pro venkov „Uplatnění lokálních potravin ve veřejném stravování“, které se koná 4. dubna 2025 v Klatovech.
Již 16 let mají výrobci kvalitních potravin možnost získat prestižní ocenění Regionální potravina, udělované Ministerstvem zemědělství nejlepším regionálním výrobkům. Tato značka si za dobu své existence vybudovala silné renomé nejen mezi výrobci, ale i spotřebiteli, kterým garantuje, že označený produkt je vyroben z regionálních surovin a splňuje vysoké kvalitativní standardy.
Pokud i vy vyrábíte potraviny ze surovin pocházejících z Plzeňského kraje a chcete získat prestižní potravinářské ocenění, přihlaste se do dalšího ročníku soutěže!
Náš projekt FarmTourist, realizovaný v rámci PoliRural Plus Outreach Call, měl ambiciózní cíl propojit malé a střední farmy, gastronomii a turistiku v regionu Pošumaví - Šumava - Bavorský les.
V úterý 21.1.2025 měli v Klatovech nejen provozovatelé malých a středních farem možnost vyslechnout řadu referátů k problematice šetrné turistiky a její propagace v regionálním měřítku pomocí moderních informačních technologií.